Coaching akademija

Coaching akademija

Pogosto potrebujemo pomoč pri nekaterih vidikih poslovnega življenja:

- Kako lahko komuniciram bolj učinkovito?
- Kako sem lahko bolj asertiven in odločen?
- Kako se lahko bolje organiziram?
- Kako lahko premagam odlašanje na jutri?
- Kako lahko vodim bolj učinkovite sestanke?
- Kako lahko dobro izvedem razgovor z zaposlenim?

Pri teh vidikih je eno najboljših orodij na poti k doseganju ciljev prav coaching. Coaching je mehka metoda (soft skill) za dvig učinkovitosti in produktivnosti, namenjen je predvsem za motivacijo boljših in najboljših kot pomoč, da najdejo pravo pot in izkoristijo talente.

Coaching hitro postaja eno glavnih orodij in strategij, ki jih uspešni ljudje uporabljajo, da še bolj napredujejo v vseh vidikih poslovnega življenja. Kaj sploh je coach? Coach izvira iz angleške besede za kočijo. Torej je coach oseba, ki prepelje osebo od tam, kjer je, do cilja, kamor bi rada prišla. Coach je torej zaupanja vreden vzornik, svetovalec, modrec, prijatelj in vodič. Coach je oseba, ki vas vodi skozi gozd, a ni vodič, ki bi že kdaj hodil po tej poti ali jo poznal. Je bolj sopotnik, ki še nikoli ni bil v teh gozdovih, a ima potrebne veščine za spopadanje z elementi, ki jih najde na poti - včasih coach hodi spredaj, včasih zadaj, včasih ob strani, a je vedno prisoten. 

Coaching potrebujemo, ker se svet hitro spreminja. Podjetja se morajo hitro prilagoditi, če hočejo preživeti, in ljudje morajo izboljšati svoje veščine, če hočejo še naprej ostati zaposleni v teh podjetjih. Vedno več podjetij zato spodbuja in financira coachinge za svoje najboljše zaposlene. 

Coaching lahko razreši več izzivov, s katerimi se zaposleni srečuje na delovnem mestu:

- Pomanjkanje motivacije
- Želja po napredovanju
- Želja po predajanju znanja na mlajše, neizkušene zaposlene
- Potreba po ohranjanju zaposlenih

Bistvo coachinga je zastavljanje ciljev, poti in načina. Vedno izhajamo iz pozicije, kjer smo, in načrtujemo cilje, ki nas pripeljejo, kamor želimo priti. Preko coachinga lahko posamezniki dosežejo svoje cilje, ki jih ne bi mogli doseči sami. 

COACHING JE UNIVERZALEN JEZIK UVAJANJA SPREMEMB IN UČENJA.

  • Business coaching

    Business coaching je močno orodje za poslovni razvoj. Coach vam pomaga usmeriti vaše podjetje ali vašo kariero v pravo smer.

  • Prodajni coaching

    Coaching ni koristen samo za vodje, učinkovit je tudi pri razvijanju kompetenc in veščin prodajnih svetovalcev.

  • Coaching razgovor

    Coaching razgovor 1 na 1 je interaktivni miselni proces, v katerem COACH z uporabo posebnih tehnik sproži miselne procese, ki spodbujajo k hitrejšemu in učinkovitemu doseganju ciljev.

Coaching akademija