Elementi uspeha in pozitivne naravnanosti

Elementi uspeha in pozitivne naravnanosti

13.2.2020

Raziskave, ki so jih naredili na harvardski univerzi dokazujejo, da v 85 odstotkih vpliva pozitivna miselnost in pozitivna naravnanost, da nekdo postane uspešen in stalno napreduje v poslu, pri delu in življenju. Na uspeh tako ne vplivajo specifična znanja in opravljeni izpiti, ampak naša naravnanost, miselnost in proaktivnost.

Dr. Carol S. Dweck v svoji dvajsetletni raziskavi dokaže, da prepričanje, ki ga oblikujete o sebi, globoko vpliva na način, kako razmišljate in ravnate v svojem življenju. Prožna miselnost, kot jo poimenuje, temelji na prepričanju, da so vaše osnovne lastnosti nekaj, kar lahko s svojimi prizadevanji uspešno gojite in nadgradite.

Na vseh naših seminarjih in treningih krepimo zavzetost in fokus ter vam s praktičnimi primeri in konceptom pozitivne naravnanosti pomagamo vzgojiti vašo uspešno miselnost.

Henry Ford je že pred časom dejal, da, če mislite, da nekaj zmorete, ali mislite, da ne zmorete, imate v obeh primerih najbrž prav.

Prvi element uspeha je tako naše stališče, naš ODNOS -  v kolikor je pozitiven, zmagovalen, poln energije, proaktiven, smo na pravi poti. Za uspeh je najpomembnejša odločitev, da želimo in da verjamemo, da bomo uspeli.

Vedno mislite na to, da je vaša trdna odločitev, da vam bo uspelo, pomembnejša od česarkoli drugega.
Abraham Lincoln