Komunikacijska orodja in veščine

Zamislite si, da bi radi izdelali ptičjo hišico in tako pomagali pticam v mrzlih zimskih dneh. Najprej je potrebno kupiti potrebni material. Tako, les že imate, za izdelavo prave hišice pa potrebujete še orodja, torej kladivo, žago in žeblje. Vse to ste si priskrbeli, zasnovali ste si tudi načrt, kako hišico zgraditi, in izdelali skico, kako bo na koncu izgledala. A brez veščin izdelave hišice ne bo mogoče izdelati. Če imate vse to, lahko izdelate čudovito hiško, ki je čisto taka, ali še boljša, kot ste si zamislili.

Ta čudovita hiška je seveda metafora za uspešno prodajo. Zdaj pa poglejmo, kaj vse kot odličen prodajnik potrebujete, da boste z vsako stranko zaključili prodajo. Les in ves ostali potrebni material so vaši produkti in izdelki, ki jih prodajate. Orodja za uspešno prodajo so, tako kot kladivo, žaga in žeblji, nujno potrebna, da je vaša predstavitev stranki tako trdna kot vaša hišica. Med orodja sodijo prave besede, vprašanja, povratne informacije, pa tudi pohvale, komplimenti, nebesedna govorica. Pri uspešni prodaji namesto veščin izdelovanja potrebujete veščine asertivne komunikacije, pogajalske veščine in veščine zaključevanja. Izdelati ptičjo hiško ali uspešno zaključiti prodajo ni tako enostavno, kajne? S potrebnimi orodji in veščinami je vsekakor lažje.

Ni potrebno imeti najboljšega produkta, najbolj pomembno je ta produkt dobro predstaviti stranki. Pridružite se nam na izobraževanju in opremili vas bomo s potrebnimi orodji in veščinami, da boste na pravilen način strankam ponudili prav to, kar potrebujejo.